Дoгађаjи

19.04.2013.

Одржан пролећни саjам запошљавања у Лозници

Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Loznica održala je juče, 18. aprila 2013. godine, sajam zapošljavanja u Hali Sportskog centra „Lagator“ u Loznici.

Sajam je svečano otvorila direktorka Filijale NSZ Loznica, Dragana Simić i izjavila da je sajam jedna od aktivnih mera Nacionalne službe za zapošljavanje koja dovodi u neposredan kontakt poslodavca i nezaposlenog. Takođe, istakla je i mogućnost nezaposlenih lica da istovremeno apliciraju na više radnih mesta.

Na sajmu se predstavilo 35 poslodavaca koji su iskazali potrebe za zapošljavanjem oko 150 lica. Najtraženija su zanimanja tekstilne struke (konfekcionari, šivači,), građevinske struke (zidari, tesari, moleri, peskari...), ugostiteljske i prehrambene struke (kuvari, konobari, pekari, poslastičari i prehrambeni tehničari). Iz oblasti osiguranja traženi su agenti osiguranja, zastupnici osiguranja i administrativni radnici u osiguranju, u okviru metalsko-mašinske struke zavarivači i bravari, drvnoprerađivačke delatnosti prerađivači i obrađivači drveta, zdrastvene delatnosti farmaceutski tehničari. Poslodavci su iskazali potrebu i za zapošljavanjem diplomiranih farmaceutskih tehnologa, diplomiranih inženjera mašinstva i elektrotehnike.

Kao primer uspešnosti organizovanja sajmova zapošljavanja zabeležen je podatak da je na dva prošlogodišnja sajma zapošljavanja zaposleno 140 lica.