Дoгађаjи

15.05.2023.

Одржан сајам LINK2JOB у Београду

На сајму запошљавања LINK2JOB, који је одржан у хотелу „Метропол“ у организацији Центра за развој каријере компаније LINK2JOB, Национална служба за запошљавање представила је своје програме и мере активне политике запошљавања.

У понуди је било више од 250 радних места у домаћим и интернационалним компанијама.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени су у директном контакту са представницима службе, могли да побољшају своју радну биографију и добију стручне савете како да се на најбољи начин представе послодавцима.

„ Данашњи сајам запошљавања је један у низу, као мера активне политике запошљавања, замишљен као  сусрет понуде и тражње. Сведоци смо, да су годинама уназад, управо овакве ситуације доводиле  до закључивања одређених предуговора о запошљавању“ поручио  је заменик директора Филијале за град Београд Синиша Кнежевић.

“Зато је овај сајам идеална прилика да остварите контакт са потенцијалним послодавцима, представите им се и пронађете праву средину за развој своје каријере” додао је он.

Кнежевић је подсетио да је НСЗ расписала јавне позиве за запошљавање и да је конкурс отворен до утрошка опредељених средстава, осим за јавне конкурсе који се односе на запошљавање особа са инвалидитетом, који је отворен до краја године.

 „ Од  отварања сајма заинтересована лица почела су да прилазе штанду  НСЗ са различитим питањима. Занимало их је шта то нуди наша институција, какве су могућности да се што лакше дође до траженог запослења и које су опције, где конкретно могу да се информишу о понуди слободних послова, а било је и неколико кандидата са конкретним питањима везаним за састављање биографије, односно ЦВ –ја. Посетиоце овог сајма, на штанду Националне службе за запошљавање, очекују бројни садржаји који им могу помоћи да значајно унапреде своју каријеру и убрзају професионални развој“, рекла је Ана Хрбуд Сегењ, из Одељења за посредовање у запошљавању НСЗ филијале Београд.

Као и сваке године, организатор сајма је обезбедио могућност израде професионалне фотографије за CV, корисна предавања и радионице компетентних стручњака, као и могућност да кроз Job Box за симулацију интервјуа заинтересована лица открију како их послодавци виде и укажу на најчешће грешке које се дешавају у комуникацији  приликом конкурисање за радно место.

Циљ сајма је промоција знања и усавршавања, као и давање подршке у изградњи успешне каријере, али и проналажење нових могућности професионалног усавршавања.

Бројне успешне компаније, као што су Manpower, PipeTech, MG Group HR Services, Streit Nova, Foundever SBA d. o. o., Confida Consulting, Wiener Stadtische, Joorney, али и образовне установе ITAcademy, BusinessAcademy, Савремена гимназија, Савремена основна школа и многе друге, представиле су  се на овом сајму.