Дoгађаjи

19.04.2013.

Одржан саjам професёналне ориjентациjе у Бору

Sajam profesionalne orijentacije koji je juče održan u Boru posetilo je više od 400 borskih osnovaca. Na sajmu je učestvovalo osam srednjih škola iz Bora, Zaječara, Negotina, Boljevca i Jagodine, koje su predstavile svoje škole osmacima i sedmacima iz Bora i okoline.

Učenici, razredne starešine i stručni saradnici iz osnovnih škola iskoristili su priliku da razgovaraju sa profesorima, stručnim saradnicima i srednjoškolcima i iz prve ruke dobiju korisne informacije o programima škola i zanimanjima za koje one osposobljavaju.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje posetioci su se informisali o radnim uslovima i poželjnim osobinama za pojedina zanimanja, dobili savete čime da se rukovode kada se opredeljuju za buduću školu i kako da se što bolje pripreme za polaganje završnog ispita. Učenicima je predstavljen Vodič za izbor zanimanja, publikacija koju su priredili psihološki savetnici iz Nacionalne službe, u cilju prevencije pogrešno izbora zanimanja, kao i interaktivna verzija Vodiča na sajtu NSZ – www.nsz.gov.rs.

Filijala NSZ Bor organizuje sajam profesionalne orijentacije od 2007. godine. Po oceni učesnika i organizatora, ovogodišnji sajam je do sada najposećeniji i izazvao je najveće interesovanje šire javnosti.