Дoгађаjи

25.04.2013.

Одржан саjам у Белоj Цркви

U opšti Bela Crkva juče je po treći put organizovan sajam zapošljavanja. Sajam je bio veoma posećen, više od 500 ljudi posetilo je sajam na kojem je 17 poslodavaca ponudilo oko 80 radnih mesta.

Tražili su se sezonski radnici, kuvari, konobari, pekari, prodavci, vozači, mehaničari, bravari, metalostrugari, ofset mašinisti, knjigovesci-sekači, mlinari, medicinske sestre, administrativni radnici, saobraćajni tehničari, poljoprivredni tehničari, kao i tehnolozi, mašinski inženjeri, građevinski inženjeri, doktori medicine, vaspitači.

Ovaj događaj propratilo je i potpisivanje Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza u realizaciji programa ili mera aktivne politike zapošljavanja između Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Bela Crkva. Sporazum su potpisali direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Vršac, Aleksandar Vinćilov i predsednik opštine Bela Crkva, Stanko Petrović. Ovim sporazumom je predviđeno da se u 2013. godini izdvoje sredstva u iznosu od 5,9 miliona dinara za finansiranje programa stručna praksa.