Дoгађаjи

15.04.2013.

Одржан Саjам запошљавања у Бачкоj Тополи

U Bačkoj Topoli, u organizaciji Filijale NSZ Subotica, održan je Sajam zapošljavanja, u petak 12. aprila 2013. godine.

Sajam je posetilo blizu 1.000 lica iz opština Bačka Topola i Mali Iđoš koji su na više mesta predavali svoje radne biografije. Može se reći da je ovo bio dosada najposećeniji Sajam zapošljavanja u ispostavi Bačka Topola, kako po broju prisutnih poslodavaca, tako i po broju tražioca zaposlenja. Izložbena sala Doma kulture tokom celog perioda trajanja Sajma bila je prepuna.

Na Sajmu zapošljavanja 25 poslodavaca ponudilo je 140 slobodnih radnih mesta, a tražili su se: knjigovođe, agenti osiguranja, hemijski, poljoprivredni i mašinski tehničari, bravari, varioci, zidari, tesari, stolari, akviziteri prodavci knjiga, radnici u proizvodnji, administratori, komercijalisti, mesari, kuvari, konobari, kasiri, točioci goriva, vozači, spremačice, ali i radnici bez zanimanja.

Ovaj sajam je bio specifičan jer su se pored ovih zanimanja tražila i lica za program stručne prakse sledećih profila: doktori medicine, medicinske sestre, elektrotehničari, tehničari računara, vaspitačice, master menadžeri kontrole kvaliteta, masteri zaštite životne sredine i zaštite na radu, diplomirani pravnici, profesori razredne nastave, informatičari i drugi obrazovni profili za rad u školama. Upravo su i štandovi ovih poslodavaca bili najposećeniji, a među njima Predškolska ustanova za decu „Bambi“, Dom Zdravlja „ Dr Janoš Hadži“, „ Združena škola“, Stručna služba osnovnih škola.

Mesna zajednica Bačka Topola je po javnim pozivima za sprovođenje javnih radova tražila 50 lica sa evidencije, a od toga je ponuda za zaposlenje bila za 30 osoba sa invaliditetom svih profila.

Poslodavci koji su prvi put učestvovali na Sajmu zapošljavanja su izuzetno su zadovoljni organizacijom, kvalitetom i brojem predatih radnih biografija. Takođe, zadovoljni su i pripremljenošću kandidata, i rado bi učestvovali ponovo na ovakvoj manifestaciji. Poslodavci koji već redovno učestvuju na našim sajmovima zadovoljni su dugogodišnjom saradnjom sa NSZ i učešćem na sajmu.