Дoгађаjи

19.04.2013.

Одржан Саjам запошљавања у Бору

Filijala NSZ Bor organizovala je danas Sajam zapošljavanja u Sportskom centru.

Na Sajmu je 37 poslodavca ponudilo 227 radnih mesta. Tražili su se radnici iz oblasti ugostiteljstva i trgovine, građevine, mašinske i elektro struke, gerontodomaćice, savetnici za prodaju osiguranja, šivači, izrađivači obuće i veliki broj NK radnika.

U ponudi slobodnih radnih mesta prednjačili su nedavno renovirani hotel „Jezero“ na Borskom jezeru i Hotel „Srpska kruna“ u Brestovačkoj Banji koji će u narednom periodu zaposliti veći broj ugostiteljskih radnika. Tražen je i veći broj vozača za najvećeg borskog autoprevoznika „Bortarvel“ DOO Bor.

Otvarajući sajam zapošljavanja, predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje i član Opštinskog veća za socijalna pitanja opštine Bor, Nihad Mislimoski istakao je da je u ovom trenutku teško ali i izuzetno važno baviti se problemom zapošljavanja. Naglasio je da je u poslednjih par godina, Bor na mnogim poljima napredovao, da je živeti u Boru sada lepše nego decenijama u nazad, ali da je nezaposlenost i dalje veoma velika. Važno je da NSZ i opština Bor tesno sarađuju u rešavanju ovog problema. – zaključio je Mislimoski.

Prisutnima se obratila i direktorka Filijale Bor, Lidija Načić koja je izrazila zadovoljstvo brojnošću poslodavaca koji učestvuju na sajmu zapošljavanja i nezaposlenih koji su posetili sajam. Direktorka Načić rekla je da dosadašnja iskustva pokazuju da su sajmovi zapošljavanja dobar i efikasan vid povezivanja nezaposlenih i poslodavaca.