Дoгађаjи

26.04.2013.

Одржан саjам запошљавања у Краљеву

U Kraljevu je 24. aprila, u Domu Vojske Srbije, održan tradicionalni prolećni Sajam zapošljavanja. Organizator Sajma bila je kraljevačka Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, a sama organizacija je deo mera aktivne politike zapošljavanja u kome se direktno susreću poslodavci i nezaposlena lica. Posetioce Sajma pozdravio je direktor Filijale NSZ Kraljevo, Vladan Šekularac, a sajam je otvorio gradonačelnik Kraljeva, Dragan Jovanović.

Na Sajmu je preko 50 poslodavaca ponudilo oko 200 radnih mesta svih profila. Najveća potražnja bila je za radnom snagom je u tekstilnoj industriji, firme poput „Elipse“, O!Filip“ konfekcije, „Snetexa“ i „Feniks mode“ tražile su oko 120 radnika. Bili su traženi i radnici elektro, metalske i mašinske struke, ali i ugostitelji, zanatski radnici, pa i medicinska struka. Standardno su u ponudi bila i brojna radna mesta u komercijali. Na Sajmu su bili prisutni i poslodavci iz Vrnjačke Banje, poput Specijalne bolnice „Merkur“, hotela „Solaris“ i doma za stare „Kneževi konaci“. Sajam je posetilo preko 800 nezaposlenih lica, koji su imali priliku da se predstave poslodavcima i ostave im svoje radne biografije.

Po otvaranju Sajma, direktor Filijale NSZ Kraljevo je svečano uručio sertifikate polaznicima kursa osnovne informatičke obuke po međunarodnom ECDL standardu. Takođe, u prostorijama Doma Vojske Srbije organizovan je okrugli sto o izmenama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kao i o programima Nacionalne službe za zapošljavanje vezanim za zapošljavanje ove teško zapošljive grupe. Izmene Zakona predstavila je Rukovodilac Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Vanja Zlatković. Rezultate rada Filijale Kraljevo u vezi sa ovom temom predstavila je savetnik za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Gabrijela Simić.