Дoгађаjи

31.05.2013.

Одржан Саjам запошљавања у Куршумлиjи

Sajam zapošljavanja u Kuršumliji, u organizaciji Filijale NSZ Prokuplje - Ispostava Kuršumlija, održan je u četvrtak, 30. maja 2013. godine, u Sali Crvenog Krsta.

Na sajmu je učestvovalo 12 poslodavaca koji su tražili 60 radnika različitih zanimanja. Šansu da do posla dođu imali su: diplomirani ekonomisti, pravnici, šumarski inženjeri, inženjeri hemijske tehnologije, stolari, bravari i ostala lica različitih profila. Sajam je posetilo oko 300 nezaposlenih koji su bila u prilici da porazgovaraju sa poslodavcem i ostave svoju radnu biografiju.

Nacionalna služba za zapošljavanje duži niz godina organizuje Sajmove zapošljavanja na teritoriji cele Republike, jer su se pokazali kao dobar način smanjenja nezaposlenosti. Mnoga nezaposlena lica su našla posao upravo kod poslodavaca sa sajma, a poslodavci su iskazali zadovoljstvo kadrovima koje su odabrali.

Korist od Sajmova zapošljavanja je višestruka, jer uz minimalne troškove koje Nacionalna služba ima omogućeno je zapošljavanje velikog broja ljudi i njihov kontakt sa poslodavcima. Kandidati u neposrednom kontaktu sa poslodavcima imaju priliku i da saznaju šta poslodavci očekuju od svojih radnika i kakve veštine i dodatna znanja oni treba da poseduju za rad na određenim radnim mestima. Za mnoga nezaposlena lica sajmovi su jedinstvena prilika da uspostave direktan kontakt sa poslodavcem, da mu se lično predstave i da se osobode nesigurnosti i straha od poslodavca.