Дoгађаjи

26.04.2013.

Одржан саjам запошљавања у Пожаревцу

Filijala NSZ za zapošljavanje u Požarevcu je juče organizovala prvi sajam zapošljavanja u 2013. godini na kome je učestvovalo 22 poslodavca. Ponuđeno je preko 140 slobodnih radnih mesta. Nezaposleni i oni koji traže promenu zaposlenja su se odazvali u velikom broju i štandove prisutnih poslodavaca je obišlo više stotina zainteresovanih Požarevljana. Prema preliminarnim evidencijama na samoj sajamskoj manifestaciji se zaposlilo 17 lica.

Sajam su otvorili direktor Filijale Jadranka Momčilović i zamenik gradonačelnika Grada Požarevca, koji je istakao tradicionalno dobru saradnju sa Filijalom za zapošljavanje u Požarevcu. Takođe, on je podsetio da Grad aktivno učestvuje u zapošljavanju i da su prema Lokanom akcionom planu i ove godine izdvojena značajna sredstva iz budžeta u te svrhe.

Prisutnima se obratila i Katarina Tričković predstavnica preduzeća „Luna“ d.o.o. sa kojim Filijala u Požarevcu ima izuzetnu saradnju dugi niz godina.

„Luna“ je preduzeće sa mnogim priznanjima, ali značajnije je to što radnici u „Lunu“ dolaze, ali iz nje ne odlaze. O tome svedoči podatak da više od polovine radnika u našem preduzeću radi preko deset godina. Konstantno širimo svoje poslovanje i iz tog razloga već dugo imamo izuzetnu saradnju sa Filijalom za zapošljavanje u Požarevcu, kroz odabir lica koja su nam potrebna i kroz podsticajne mere za zapošljavanje tih osoba“, naglasila je Katarina Tričković.