Дoгађаjи

21.05.2013.

Одржан саjам запошљавања у Приjепољу

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Prijepolje organizovala je 17. maja Sajam zapošljavanja u Domu kulture, u Prijepolju.

Sajam je posetilo oko 400 građana iz Prijepolja koji su imali priliku da stupe u kontakt sa poslodavcima koji su ponudili više od 100 slobodnih radnih mesta. Najveće interesovanje izazvali su poslodavci koji su tražili šivače, trgovce, ugostitelje, radnike hemijske struke, tehnologe, tapetare i komercijaliste.

Sajam zapošljavanja je otvorio predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović. On je istakao veoma dobru sardnju koju imaju Filijala NSZ - Prijepolje i lokalna samouprava i zahvalio se Filijali na svim aktivnostima koje su pomogle da se problem nezaposlenostu u ovoj opštini ublaži. On je i najavio da će u sardnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uskoro krenuti javni pozivi za realizaciju mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za koja su opredeljena značajna finansijska sredstva.

Učesnicima sajma se obratio i direktor Filijale NSZ - Prijepolje, Dragiša Simović koji je istakao značaj aktivnih mera koje su sprovođene u 2012. godini i čijom je realizacijom ublažen akutni problem nezaposlenosti. Najavio je sve mere i aktivnosti koje će u 2013. godini pomoći da se problem nezaposlenosti ublaži.