Дoгађаjи

10.10.2012.

Одржан саjам запошљавања у Шапцу

Filijala za zapošljavanje Šabac je 03. oktobra 2012. godine u Hali sportova Zorka Šabac, održala jesenji sajam zapošljavanja.

Na sajmu je učestvovalo 39 poslodavca koji su ponudili oko 200 slobodnih radnih mesta. Traženi su radnici različitih zanimanja, kao što su: diplomirani ekonomisti, menadžeri prodaje, građevinski i mašinski inženjeri, diplomirani pravnici, tehnolog za rad u mlinu. Takođe, posao su mogli da nađu i komercijalisti, knjigovođe, administrativni radnici, vozači, magacioneri, trgovci, mesari, operateri, automehaničari, šivači konfekcije, radnici na pakovanju.

Sajam je otvorio direktor Filijale za zapošljavanje Šabac, Branko Filipović koji je istakao dobru saradnju sa poslodavcima i njihovu spremnost da učestvuju na sajmovima. On je rekao da su manifestacije ovog tipa značajne za grad jer podstiču zapošljavanje. Nezaposleni u neposrednom kontaktu sa većim brojem poslodavaca imaju mogućnost da se predstave i povećaju svoje šane da dođu do radnog mesta.

Na ovogodišnjem sajmu su učestvovale firme, kao što su Medikom, Sani, Promeks, Piramida 72, Novitas, Fenster AS, Frigomaks. Takođe, potrebe za radnicima su iskazali i italijanski preduzetnici iz Veskovini grup, SBE Serbia kojima su trenutno neophodni vozači. Na šabačkom tržištu ova preduzeća su poznati kao perspektivni poslodavci i njihove ponude su izazvale veliko interesovanje nezaposlenih, evidentirano je oko 900 nezaposlenih.

Svi oni koji su tražili posao na sajmu su imali priliku da predaju svoje radne biografije i u direktnom kontaktu sa poslodavcima dobiju detaljnije informacije o navedenim poslovima, odnosno da sagledaju konkretne zahteve onih radnih mesta na koje konkurišu.