Дoгађаjи

27.05.2013.

Одржан саjам запошљавања у Сjеници

Nacionalna službe za zapošljavanje - Filijala Prijepolje je 24.05.2013. godine organizovala sajam zapošljavanja u Sjenici.

Manifestacija je održana u Restoranu „Srbijanka“ i privukla je oko 400 građana ove opštine koji su imali priliku da stupe u kontakt sa poslodavcima koji su ponudili preko 130 slobodnih radnih mesta. Najveće interesovanje izazvali su poslodavci koji su tražili šivače, trgovce, ugostitelje, radnike na preradi mesa, radnike na preradi kamena, diplomirane ekonomiste, diplomirane pravnike.
Sajam zapošljavanja je otvorio predsednik Opštine Sjenica Hasbo Mujović.

Ističući veoma dobru sardnju između Filijale NSZ - Prijepolje i lokalne samouprave zahvalio se Filijali NSZ Prijepolje na svim aktivnostima koje su pomogle da se problem nezaposlenosti u ovoj opštini ublaži i najavio da će u sardnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje uskoro krenuti javni pozivi za realizaciju mera Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Za tu meru su opredeljena određena sredstva sa najavom da će lokalna samouprava za sledeću godinu usmeriti znatno veća finansijska sredstva koja bi potpomogla smanjenju nezaposlenosti.

Učesnicima sajma se obratio i direktor Filijale NSZ - Prijepolje, Dragiša Simović, koji je istakao značaj aktivnih mera u zapošljavanju u 2012. godini, sa čijom je realizacijom ublažen akutni problem nezaposlenosti u Opštini Sjenica i najavio sve mere i aktivnosti koje će u 2013. godini pomoći da se problem nezaposlenosti ublaži.