Дoгађаjи

27.06.2013.

Одржан саjам запошљавања за особе са инвалидитетом

Filijala za zapošljavanje Šabac je danas u holu Šabačkog pozorišta organizovala Sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom.

Sajam je otvorio direktor filijale, Branko Filipović. „Ovo je drugi specijalizovanom sajam zapošljavanja. Današnji sajam je namenjen nezaposlenima koji možda imaju smanjenu radnu sposobnost, ali veliku motivaciju da se angažuju ne birajući poslove, kako bi sopstvenim trudom obezbedili egzistenciju“ istakao je Filipović. On se zahvalio prisutnima na učešću, naročito poslodavcima koji su podržali ovu manifestaciju i iskazali spremnost da angažuju osobe sa invaliditetom, izrazio je nadu da će slične akcije postati tradicija i doprineti njihovom bržem zapošljavanju.

Sajmu je prisustvovalo oko 100 osoba sa invaliditetom i 10 poslodavaca kojima su odobreni javni radovi za angažovanje ovih lica i to zdravstveni centri, ustanove kulture, javna preduzeća, socijalno-humanističke i nevladine organizacije. Kroz program javnih radova biće angažovano 49 nezaposlenih lica za rad u administraciji, na građevinskim poslovima, a angažovaće se i moleri, stolari, kao i pomoćni radnici na uređenju javnih površina, portiri, čuvari i spremačice.

Najveći broj osoba sa invaliditetom angažovaće JKP „Stari grad“ - 10 i Opšta bolnica Šabac – 8 lica.