Дoгађаjи

06.06.2013.

Особама са инвалидитетом уручени сертификати за књиговође

U Filijali za zapošljavanje Šabac su danas svečano uručeni sertifikati polaznicima obuke za knjigovođe. Obuka je realizovana za 5 nezaposlenih osoba sa invaliditetom, ekonomske struke.

Izvođač obuke, Narodni univerzitet Niš i podizvođač iz Šapca, ističu da su kandidati od početka bili vrlo motivisani za učenje i unapređivanje postojećih znanja, a pravi izazov za njih su predstavljali konkretni primeri iz prakse. Novostečeno iskustvo u obradi dokumentacije, faktura, izvoda, PDV-a, završnog računa, M4 obrazaca i slično, pomogli su im da prevaziđu početnu nesigurnost i brojne nedoumice. Umešnost predavača i prijatan ambijent u kome se obuka izvodila, uticali su da rad bude interaktivan i dinamičan.

Završni ispit tj. test provere znanja, koji se sastojao iz teorijskog i praktičnog dela, pokazao je da su kandidati savladali osnove iz knjigovodstva i po mišljenju predavača, maksimalno iskoristili ponuđenu priliku za usavršavanje, prevazišli strah od promene, posla i mogućeg neuspeha.

Na ovaj način ostvareni su ciljevi obuke, da kandidati razviju svoje potencijale, obuče se za rad na osnovnim knjigovodstvenim poslovima, postanu konkurentniji na tržištu rada i da se u psihosocijalnom smislu ostvare kao aktivni i zadovoljni članovi društva.