Дoгађаjи

26.10.2022.

Пиротски сајам запошљавања понудио 420 радних места

У организацији Националне службе за запошљавање (НСЗ) , Филијале Пирот, 20. октобра у сали „Газела“, у Пироту одржан је сајам запошљавања на коме су 44 послодавца понудила посао за преко 420 радника.

На сајму су учествовали послодавци из Пирота, Бабушнице, Беле Паланке, Димитровграда, као и компаније из Београда, Инђије и Прокупља који су понудили слободна радна места  у различитим делатностима, од машинства, саобраћаја, грађевинарства, преко текстилне индустрије до угоститељства.

Тражени су референти продаје, економски техничари, калкуланти, дипломирани економисти, машински и електро инжењери, електроинсталатери, грађевинци, квалификовани и неквалификовани радници.  

„На сајму учествују велике компаније попут Tigar Tajersa, Tigar a.d,   D-Company, Leoni, али су ту и представници малих и средњих предузећа који су исказали потребу за лицима различитих занимања и нивоа квалификације“, рекла је директорка пиротске Филијале Сузана Ђорђевић и истакла посебно задовољство што су ту и послодавци који су, захваљујући средствима из Програма самозапошљавања НСЗ,  покренули сопствени бизнис и у потрази су за радном снагом.

Указујући  да је понуда слободних послова велика, начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић поручила да су сајмови запошљавања примери добре праксе и јединствена прилика да се са послодавцима оствари непосредан контакт и дође до запослења. 

Заменица председнице Скупштине града Пирота Емилија Поповић пожелела је срећу незапосленима у избору посла и послодавцима у избору кадрова. Посебно је указала на веома добру сарадњу Града и НСЗ, која се огледа како на овом сајму запошљавања тако и у  реализацији многих мера активне политике запошљавања, за које Град из буџета издваја додатна средства.