Дoгађаjи

21.05.2013.

Подршка малим и средњим предузећима

Povodom realizacije Projekta “Podrška MSP – pokretač razvoja regiona”, koji realizuje Regionalna privredna komora Pančevo, juče je u prostorijama vršačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje izvršeno intervjuisanje kandidata za potrebe ovog projekta.

Projekat, koji finansira EU, predstavlja podršku malim i srednjim preduzećima u regionu Južnog Banata u vidu konsultantskih usluga.

Kandidati koji prođu prvi krug razgovora biće uključeni u obuku koja će se održati sledeće nedelje, a zatim će se izvršiti odabir 10 kandidata. Kandidati koji će biti postavljeni za junior menadžere biće organizovani u pet timova koji će ići na teren sa senior menadžerima i izvršiti analizu poslovanja 30 unapred odabranih preduzeća.

Sa realizacijom projekta se kreće 1. juna kada će junior menadžeri krenuti u obilazak poslodavaca. Nakon obilaska junior menadžeri će pisati elaborat o svakom preduzeću u kom je potrebno da daju svoje sugestije za rešavanje uočenih problema. Zatim, sledi II faza u kojoj će junior menadžeri prezentovati preduzećima analizu koju su izvršili kao i način za rešavanje uočenih problema. Na kraju sledi III faza projekta, polovinom oktobra, kada će Junior menadžeri još jednom obići sva preduzeća i konstatovati da li je nešto od ponuđenih rešenja i sugestija primenjeno i kakvi su rezultati.

Izabrani kandidati radom na ovom projektu dobiće šansu da steknu radno iskustvo i na taj način obogate svoju biografiju, kao i da steknu kontakte koji im mogu pružiti priliku za eventualno zaposlenje u nekoj od firmi učesnici projekta.