Дoгађаjи

08.06.2023.

Подршка НСЗ матурантима Средње стручне школе у Крагујевцу

Средња стручна школа у Крагујевцу организовала je други Интерни сајам запошљавања на којем је учествовала и крагујевачка Филијала Националне службе за запошљавање. Сајам су организовали тимови за каријерно вођење и саветовање и дуално образовање Средње стручне школе у сарадњи са Џоб инфо центром.

Циљ интерног сајма запошљавања је упознавање ученика са потенцијалним послодавцима и могућностима за запошљавање након завршетка школовања. Ђацима су се представили Mind Group, Wacker Neuson, DLS Special Systems, Yanfeng, Stellantis, Zastava tervo, Agromarket,Trigano prikolice, Zastava kovačnica.

Горица Бачанин, в.д. директорка Филијале Крагујевац  је указала да је овај сајам добра прилика да се ђаци први пут сретну са потенцијалним послодавцима и информишу о самом процесу рада као и о профилу кадрова које те компаније запошљавају. Национална служба за запошљавање биће подршка након завршетка школе  да би се што лакше снашли на тржишту рада и брже дошли до жељеног посла.

На штанду НСЗ ђаци су могли да добију штампане брошуре и материјале, као и све потребне информације о могућностима укључивања у свет рада.