Дoгађаjи

29.05.2024.

Подршка НСЗ за матуранте Средње стручне школе у Крагујевцу

Средња стручна школа у Крагујевцу је 27. маја 2024. године организовала трећи Интерни сајам запошљавања, на којем је учествовала и крагујевачка филијала Националне службе за запошљавање. Сајам су организовали тим за каријерно вођење и саветовање и тим за дуално образовање Средње стручне школе у Крагујевцу, у сарадњи са Job инфо центром.

Циљ сајма запошљавања је упознавање ученика са потенцијалним послодавцима и могућностима за запошљавање након завршетка школовања. Ђацима су се представили послодавци, међу којима су: Mind Group, Wacker Neuson, Trigo, Yanfeng, Stellantis, Forma Ideale, Agromarket, Technosector, Unior Components...

Oвај сајам je био добра прилика да се ђаци први пут сретну са потенцијалним послодавцима и информишу о самом процесу рада, као и о профилима кадрова које те компаније запошљавају. 

На штанду НСЗ, крагујевачки матуранти су могли да добију штампане брошуре и материјале, као и све потребне информације о могућностима укључивања на тржиште рада. НСЗ ће наставити да пружа подршку ученицима након завршетка школе, како би што брже дошли до жељеног посла.