Дoгађаjи

31.10.2014.

Подстицање запошљавања

Национална служба за запошљавање - Филијала Нови Пазар организовала је свечану доделу уговора корисницима програма запошљавања.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић и директор новопазарске филијале НСЗ Нихат Бишевац уручили су уговоре корисницима субвенција за самозапошљавање, извођачима јавних радова за особе са инвалидитетом, као и послодавцу који ће реализовати програм стручне праксе за особе са инвалидитетом.

Право на коришћење субвенција и могућност заснивања радног односа имаће 38 лица, међу којима је и 13 особа са инвалидитетом.

„Национална служба за запошљавање се труди да квалитетно пласира средства за спровођење мера активне политике запошљавања, а посебно сам задовољан када млади људи добију прилику да се пословно ангажују. Очекујемо да се у наредној години издвоје већа новчана средства и у сарадњи са градском управом предузмемо акције, како бисмо још активније деловали на повећање броја запослених грађана. Нажалост, овде број незапослених још увек превазилази број запослених лица. Да бисмо утицали на промену тих података, морамо радити удруженим снагама“, нагласио је Зоран Мартиновић, апелујући на све актере сиве економије да искористе повољне субвенције које нуди држава како би се укључили у легалне токове пословања. Мартиновић је пожелео свим корисницима средстава срећан почетак рада, уз жељу да у наредном периоду запосле и нове раднике.

„Олакшати грађанима живот и обезбедити право на субвенције, основни је циљ заједничког деловања и сарадње на овом пољу, јер свако ново радно место је веома корисно за наш град и цео регион“, рекао је градоначелник Мехо Махмутовић. Истакао је значај активне сарадње републичких институција са градском управом, а корисницима субвенција пожелео успех у даљем раду.

„Тренд благог повећања броја запослених се у континуитету наставља, захваљујући мерама активне политике запошљавања“, нагласио је директор новопазарске филијале НСЗ Нихат Бишевац, који је истакао и да су одлични ефекти нових субвенција чији је крајњи циљ подстицање новог запошљавања.

Ресад Омеровић, корисник субвенције за самозапошљавање, изразио је велико задовољство и захвалио се НСЗ на успешној сарадњи и помоћи коју су му пружили сарадници да би реализовао своју пословну идеју - производњу и прераду намештаја. Планира да у догледном времену прошири производњу и запосли нове раднике. Нада се да ће уз помоћ стручних савета које је добио у НСЗ успешно развијати свој бизнис и бити препознатљив произвођач у свом граду, али и шире.