Вести

24.01.2013.

Покрени се за посао

Nevladina organizacija ENECA iz Niša u saradnji sa kompanijom Philip Morris pokrenula je program “Pokreni se za posao”. Glavni cilj programa jeste pružanje podrške ljudima sa zdravom poslovnom idejom za započinjanje ili razvijanje sopstvene poslovne delatnosti, putem dodele bespovratnih sredstava za nabavku neophodne opreme, ali i neophodnih poslovnih i stručnih obuka i saveta prilikom registracije preduzeća i ostalih administrativnih procedura.

Svi građani sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije mogu da postanu korisnici ovog programa. Putem ovog programa NVO ENECA će podržati 100 klijenata putem dodele bespovratnih sredstva u iznosu do 200.000 dinara za kupovinu neophodne opreme za poslovanje. Osim sredstava za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima su obezbeđene poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna pomoć od strane ekonomskih stručnjaka u trajanju od 12 meseci. Konkurs za podnošenje prijava raspisan je 3. decembra i trajaće do 28. februara 2013. godine, nakon čega će biti sprovedena selekcija i dodela sredstava, tj. opreme.

Osnovni kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava su kvalitet i održivost poslovne ideje, ali i socijalni status prijavljenih kandidata. Kriterijumi programa ne utvrđuju tačan broj donacija koje će biti dodeljene preduzetnicima sa sedištem u određenom mestu, već svi preduzetnici sa teritoriji cele Srbije imaju ravnopravni status u nadmetanju za učešće u progamu.

Svaki građanin koji smatra da ispunjava uslove za prijavu na konkurs treba da popuni prijavni obrazac i da ga zajedno sa pratećom dokumentacijom dostavi na naznačene adrese do 28. februara 2013. godine. Prijavni obrazac kao i više informacija o programu dostupne su na veb strani www.pokrenisezaposao.rs ili putem telefona 018/528228 i 018/240306 i e-mail pokrenisezaposao@eneca.org.rs.

Medijski pokrovitelj programa „Pokreni se za posao“ je Radio Televizija Srbije koja će pratiti kompletnu implementaciju kao i rezultate koji će biti postignuti kao i klijente koji će biti podržani.