Дoгађаjи

01.12.2014.

Покрени се за посао

Јагодинска филијала НСЗ је 26. и 27. новембра реализовала обуку за незапослена лица „Пут до успешног предузетника“, у просторијама Службе Параћин. Обуци су поред незапослених лица присуствовали и представници НВО „Енека“.

Током 2014. године Пословни центар Филијале Јагодина реализовао је 12 обука за будуће предузетнике, које је успешно завршило 313 незапослених. Обука у организацији Филијале Јагодина НСЗ и Пословног центра била је одлична прилика да представници организације „Енека“ будућим предузетницима представе нови конкурс за доделу бесповратних средстава за покретање сопственог посла, који ће бити отворен до 31. јануара наредне године. Конкурс се спроводи у оквиру програма „Покрени се за посао“, доделом грантова за покретање или проширење малог и породичног бизниса, уз финансијску подршку компаније „Филип Морис“.

Невладина организација „Енека“ већ шесту годину расписује национални конкурс „Покрени се за посао“, који помаже у покретању малих и породичних предузећа у Србији. Нарочито је истакнуто да је и у претходних неколико година остварена одлична сарадња са НСЗ у погледу информисања и едукације заинтересованих.

Незапослени су изузетно заинтересовани за учешће у обуци, што указује на значај стицања одређених знања која су неопходна за започињање и успешно вођење малог бизниса, пословно ангажовање у предузетништву и коришћење субвенција за самозапошљавање.