Дoгађаjи

31.03.2015.

Посао одмах након обуке

У компанији „Грамер систем“ д.о.о. (Grammer System) у Алексинцу свечано су уручени сертификати лицима која су успешно завршила обуку за шиваче у ауто-индустрији. Обуку у организацији Службе Алексинац НСЗ завршило је 20 полазника, а 16 је већ потписало уговоре о раду. „НС про груп“ из Новог Сада је била задужена за извођење обуке, одржане у периоду од 23.12.2014. до 02.03.2015. године, у просторијама компаније „Грамер систем“.

„Захвалио бих се Националној служби за запошљавање на одличној организацији обуке. Ово је леп пример директне сарадње приватне компаније и државе и надам се да ће у скорој будућности овакви догађаји бити чешћи у целом региону. 'Грамер' се развија и расте. Драго ми је што овде видим младе људе, нове генерације, јер су они кључ раста и развоја не само наше компаније, већ и целог региона. Одлучили смо да већину полазника задржимо у радном односу, што је прави доказ да поседујете квалитет. Желим вам успех и напредовање у каријери“, истакао је овом приликом Пјерлуиђи Гионе, директор фабрике „Грамер систем“ у Алексинцу.

„Грамер систем“ д.о.о. Алексинац је чланица мултинационалне Грамер АГ групе (Grammer AG), једног од водећих произвођача аутомобилских ентеријера, са више од 9.000 запослених широм света. У фабрици у Алексинцу производе се наслони за седишта и рукохвати за премијум моделе аутомобила, као што су: ауди, јагуар и фолксваген. Тренутно запошљавају око 1300 радника, са тенденцијом раста у будућности.

„Велико нам је задовољство када се са оваквим успехом реализује један програм обуке. Успех се, свакако, огледа у томе што је 80% полазника који су прошли обуку већ засновало радни однос, а крајњи циљ обуке и јесте запослење, а не само стицање сертификата. Честитам и желим вам успешан рад“, истакао је Бобан Матић, директор Филијале Ниш НСЗ.

У оквиру обуке савладани су основни елементи индустријског шивења, а полазници су научили да раде са специфичним материјалима и савременим алатима.

„Имала сам добре тренере, што је знатно помогло да успешно савладам комплетан програм обуке. Посао у суштини није много тежак, али ради се са кожом, материјалом који не толерише грешке и пажња стално мора да буде на високом нивоу. Била сам незапослена скоро 5 година, тако да овај посао много значи мени и мојој породици“, истакла је Александра Ж. након уручења сертификата.

На евиденцији НСЗ у општини Алексинац тренутно се налази око 7.600 незапослених, од којих је скоро 80% без посла дуже од 1 године, па је успешно пласирање мера активне политике запошљавања више него неопходно како би се ситуација на тржишту рада у овој општини поправила.