Дoгађаjи

29.09.2015.

Посао после 25 година

Послодавац „Тусон фемили“ ће са свим лицима која успешно прођу двомесечну обуку потписати уговор о раду

У Скупштинској сали Градске општине Пантелеј потписан је уговор између ове општине, Националне службе за запошљавање и послодавца „Тусон фемили“ (Tuscan family), о спровођењу обуке на захтев послодавца. Реализацију уговора обележио је почетак обуке за 12 лица са територије општине Пантелеј. Послодавац „Тусон фемили“, иначе кооперанат „Бенетона“, са свим лицима која успешно прођу двомесечну обуку потписаће уговор о раду.

У настојању да институционално утиче на проблем незапослености, Градска општина Пантелеј усвојила је Акциони план запошљавања на свом подручју, са пратећим подстицајним мерама за смањење незапослености, који реализује у сарадњи са филијалом Националне службе за запошљавање у Нишу.

„Пријатно сам се изненадила када су ме позвали са бироа и што ми се указала прилика да почнем да радим. Знате, незапослена сам веома дуго и већ сам у неким озбиљним годинама, тако да ми ово стварно много значи“, казала је Љиљана Константиновић из Ниша, која је после паузе од 25 година поново добила посао.

На основу споразума потписаног између Општине Пантелеј и Националне службе за запошљавање, путем програма обуке за познатог послодавца укупно ће се упослити око 50 лица.

„Много је људи који траже посао и који се обраћају општини за помоћ. Програм обуке за познатог послодавца, који спроводимо у сарадњи са НСЗ, можда је један од најбољих модела за трајно решавање проблема за поједина лица“, истакао је овом приликом Срђан Савић, председник општине.

„Овакве мере активне политике запошљавања заиста дају добре резултате. Нишка филијала НСЗ из месеца у месец бележи константан пад у броју незапослених на нашој евиденцији, уз паралелни пораст запошљавања. Према подацима РЗЗО, у поређењу са истим периодом прошле године имамо пораст запошљавања са евиденције НСЗ од готово 50 одсто“, истакао је Бобан Матић, директор Филијале Ниш НСЗ.