Дoгађаjи

05.11.2013.

Посао за 200 радника

Niški sajam zapošljavanja, održan 4. novembra, obeležilo je učešće više od 20 poslodavaca, koji su ponudili nezaposlenim sugrađanima oko 200 slobodnih poslova.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, istakavši značaj ove mere aktivne politike zapošljavanja u smanjenju nezaposlenosti koja je u Nišu na izuzetno visokom nivou. Dragi Vidojević, državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, poželeo je posetiocima da što pre dođu do posla.

Priliku da konkurišu za ponuđena radna mesta imali su komercijalisti, računovođe, tekstilni radnici, operateri u kol-centru, trgovci, pekari, aranžeri, varioci, bravari, mašinski inženjeri, itd.

''Mi smo redovni učesnici sajmova zapošljavanja i uvek se iznenadimo kvalitetom kandidata i brojem radnih biografija koje prikupimo tokom sajma. U ovom trenutku su nam potrebni inženjeri prehrambene tehnologije i prehrambeni tehničari, tako da nam je ovaj sajam zaista dobrodošao'', istakla je Milenija Radenković, direktorka kadrovske službe kompanije ''Jumis''.

''Nedavno sam diplomirala i ovo je prvi put da sam na sajmu zapošljavanja. Predala sam CV na par mesta, pa se nadam da će me neko uskoro pozvati na intervju'', kaže Mila, diplomirani ekonomista.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposleni su mogli da dobiju informacije o uslugama i programima NSZ, kao i stručne savete i pomoć u pisanju radne biografije (CV).

Sajmovi u organizaciji niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje uvek su dobro posećeni, tako da je i ovoga puta više od 2500 nezaposlenih bilo u prilici da direktno stupi u kontakt sa potencijalnim poslodavcima.