Дoгађаjи

31.10.2014.

Посао за 244 радника

Новобечејски сајам запошљавања, у организацији Општине Нови Бечеј и Филијале за запошљавање Зрењанин - Испостава Нови Бечеј, одржан је у Дому културе, 29. октобра.

Учествовало је 16 послодаваца, у чијим предузећима су потребни радници за 244 раднa места: ДОО „Прогети“, Serbia Manifatture DOO, Апотека „Деметра“, Бечејпревоз, АД „Дунав-осигурање“, ДОО „Јадран“, ДОО „Летина“, ДОО „Полет-Керамика“, ДОО „Италтекс“, ДОО „Про-Мес“, ДОО „Рачуноводство“, ДОО „Рашков“, Ранђеловић градња, Центар за социјални рад Нови Бечеј, Удружење грађана „Омладински клуб Нови Бечеј“ и Дом за смештај душевно оболелих лица „Свети Василије Острошки“.

Тражени су извршиоци од I до VII степена стручне спреме, различитих занимања: радници у производњи, радници у погону за производњу обуће, израђивачи горњих делова обуће, возачи, агенти продаје, кувари, конобари, месари, виљушкаристи, машинбравари, шивачи, електричари, механичари, тесари, зидари, технолог, дипломирани фармацеут, економисти, инжењери информационих технологија, грађевине и машинства, архитекте...

Позив на сајам упућен је и незапосленим особама са инвалидитетом, с обзиром да су тражени радници за јавне радове који ће бити реализовани на територији општине Нови Бечеј. Потребу за запошљавањем 52 особе са инвалидитетом путем јавних радова у 2014. години исказала су три послодавца.

Ово је био трећи сајам у организацији Општине Нови Бечеј и зрењанинске филијале НСЗ. Према актуелним подацима, број незапослених активних тражилаца посла на територији општине Нови Бечеј је 2.796 - 1.256 је без стручне спреме, 667 са завршеном трогодишњом средњом школом, 531 са завршеном четворогодишњом средњом школом и 107 високообразованих.