Дoгађаjи

11.09.2024.

Посета Дневном центру ЦСР Пријепоље

Директорка Филијале Пријепоље Националне службе за запошљавање, Рафета Хајдаревић, посетила је 6. септембра Дневни центар Центра за социјални рад Пријепоље и том приликом уручила поклоне корисницима услуга.

Како би се постигла већа укљученост особа са инвалидитетом у свакодневне животне активности, Центар за социјални рад Пријепоље је у оквиру програма локалних социјалних услуга, отворио кафић у просторијама Дневног центра, у коме су ангажоване особе са тешкоћама у развоју и инвалидитетом. 

Филијала Пријепоље Националне службе за запошљавање и Центар за социјални  рад Пријепоље су дугогодишњи партнери који заједничким активностима раде на интеграцији друштвено осетљивих група у ширу друштвену заједницу, поручила  је директорка Хајдаревић. Додавши да је од великог значаја за друштвену заједницу промовисање и реализација оваквих пројеката и идеја, ради сензибилизације локалне средине и смањења предрасуда према особама са инвалидитетом.

Она је похвалила иницијативу ЦСР Пријепоље због стварања услова за укључивање особа са инвалидитетом на тржиште рада, што доприноси очувању и унапређењу радних способности особа са инвалидитетом.

„ Национална служба за запошљавање теже запошљивим категоријама посвећује посебну пажњу кроз програме запошљавања и посредовање односно, спроводи низ мера кроз финансијску, саветодавну и стручну подршку. Сви социјални партнери који кроз своје мере и активности пружају подршку особама са инвалидитетом и раде на њиховој интеграцији у ширу друштвену заједницу, могу увек да рачунају на подршку Националне службе за запошљавање“ поручила је Хајдаревић.