Дoгађаjи

08.04.2024.

Послодавци у Крагујевцу понудили 400 радних места

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање организовала је Сајам запошљавања 4.априла у просторијама градског Црвеног крста.

На сајму је учествовало 30 послодаваца који су исказали потребу за запошљавањем преко 400 нових радника. Незапослена лица могла су да конкуришу за најразличитија радна места, али је највише слободних послова било понуђено лицима машинских, електро и металских занимања, од трећег до седмог нивоа квалификација (бравари, алатничари, заваривачи, оператери на CNC машинама, техничари одржавања електро и машинске струке,  дипломирани машински и електро инжењери различитих смерова). У понуди су била и радна места за магационере, оператере у производњи, возаче, шиваче, продавце, конобаре, куваре, посластичаре,  агенте продаје, менаџере свих профила, финансијске аналитичаре и др.

Незапослена лица су имала прилику да на сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места које су понудиле компаније: FCA Srbija, PMC Automative, Shenchi Automative Parts, WKG, Yanfeng, Becchis Osiride, MIND Group,Trigo Serbia, Forma ideale, Ником, SCGM, Gomma Line, Аутопревоз Јањушевић,  ХТД Шумарице, ДОН ДОН, ХК Пролетер, Трнава Промет, ДУГА, Atelier Construction и други.

Послодавци су имали прилику да се представе незапосленим лицима и обаве разговоре са потенцијалним кандитатима. 

У 2023. су у Крагујевцу реализована два Сајма запошљавања које је посетило укупно 2.278 незапослених. Прошле године у децембру је реализован и Виртуелни сајам запошљавања на којем је учествовало 9 посладаваца из Шумадијског округа.

У Крагујевцу је на крају марта 2024. године евидентирано 11.588 незапослених лица, док је у Шумадијском округу евидентирано 19.165 незапослених, што представља знатно смањење броја незапослених у односу на исти период прошле године када је на евиденцији незапослених у Крагујевцу било регистровано 14.028 лица, а у Шумадијском округу 22.398. 

У Шумадијском округу је прошле године програмима и мерама које спроводи Национална служба за запошљавање било укупно обухваћено око 1000 лица.