Дoгађаjи

20.11.2014.

Позитивни трендови

У Филијали Ниш НСЗ свечанo су додељени уговори корисницима програма и мера активне политике запошљавања за 2014. годину. Програмима и мерама АПЗ, укупне вредности 31,2 милиона динара, ове године обухваћена су 372 лица у Нишу. Уговоре је уручио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.

„И поред скромних средстава које је ове године Национална служба за запошљавање имала на располагању за своје програме и мере, стопа незапослености је у паду, а надамо се да ће се следеће године овај тренд наставити, као и да ћемо располагати већим средствима. Стопа незапослености тренутно износи 17,6% и мања је за 3,2% у односу на први квартал ове године. Такође, битно је да се настави смањење броја лица на нашој евиденцији. За решавање проблема незапослености, који је велики социјално економски проблем, потребна је повећана активност свих привредних и друштвених субјеката који могу допринети већем запошљавању“, истакао је директор Националне службе за запошљавање.

Успех у даљем раду потписницима уговора пожелео је и директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић, том приликом представивши и последње позитивне трендове на нишком тржишту рада.

„Према последњим подацима, број лица на евиденцији НСЗ за Филијалу Ниш, у поређењу са почетком године, смањен је за 7,2%, уз пораст запошљавања са евиденције од 15,1% у односу на исти период прошле године“, нагласио је Матић.