Дoгађаjи

04.11.2014.

Позитивни трендови

Лозничка филијала организовала је промоцију програма и мера активне политике запошљавања, у просторијама Гимназије „Вук Караџић“.

Уручени су уговори корисницима средстава Националне службе за запошљавање - Филијале Лозница, по следећим програмима: субвенције за самозапошљавање, субвенције за отварање нових радних места за особе са инвалидитетом, јавни радови за особе са инвалидитетом и стручна пракса за особе са инвалидитетом.

Уговоре је уручила директорка Филијале Лозница Тијана Јосић и том приликом истакла важност укључивања теже запошљивих лица у мере активне политике запошљавања, као и да је ово почетак пословне сарадње која треба да се настави и у будућности.

„Ово је за нашу филијалу важан догађај. Веома смо поносни што смо у могућности да активно пратимо и позитивно утичемо на кретања на тржишту рада и да кроз своје мере подстичемо позитивне трендове у области запошљавања, као што су развој предузетничког духа и иницијативе и интеграција теже запошљивих лица на тражиште рада“, рекла је Тијана Јосић.

Програме активних мера представио је шеф Групе за развој предузетништва и програме запошљавања Зоран Миловановић. Истакао је да је уз финансијску подршку НСЗ укључено 75 незапослених, а на спровођењу јавних радова ангажоване су 53 незапослене особе са инвалидитетом. По програму субвенција за самозапошљавање склопљено је 17 уговора, од чега 3 са особама са инвалидитетом.

Са ОШ „Свети Сава“ из Липничког Шора склопљен је споразум о реализацији програма функционалног основног образовања одраслих, на основу кога је потписано 27 уговора за полазнике другог и трећег циклуса.

Поред 14 предузетника, свечаној додели уговора присуствовала су удружења особа са инвалидитетом из Лознице и Крупња и 3 послодавца код којих су се запослила лица са евиденције Филијале Лозница.