Дoгађаjи

11.04.2013.

Представљање мера и саjта НСЗ послодавцима у Приjепољу, Сjеници, Новоj Вароши и Прибоjу

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Prijepolje je u periodu od 05. do 10. aprila 2013. godine organizovala, u sedištu Filijale i svojim ispostavama (Sjenica, Nova Varoš, Priboj), okrugle stolove na temu „Predstavljanje mera aktivne politike zapošljavanja za 2013. godinu i uvođenje novina na sajtu Nacionalne službe“

Sastancima su pored predstavnika Filijale NSZ Prijepolje prisustvovali poslodavci, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici javnih preduzeća, predstavnici udruženja koja se bave pružanjem pomoći osobama sa invaliditetom. Predstavljeni su aktuelni javni pozivi za subvencije za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, zatim za programe «Stručna praksa 2013» i «Sticanja praktičnih znanja u 2013. godini», kao i za sprovođenje javnih radova i obuke za potrebe poslodavca. Za mere za podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom objavljeni su javni pozivi za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju osobe sa invaliditetom, Javni konkurs za dodelu subvencije zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva i Javni konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima.

Na sastancima su prezentovane i novine na sajtu Nacionalne službe - www.nsz.gov.rs. Prisutni su dobili detaljna upustva o načinu registracije i mogućnostima postavljanja oglasa i pretraga radnih biografija. Nakon prijave poslodavci su u mogućnosti da samostalno ili u saradnju sa saradnikom NSZ unesu oglas, čime se automatski selektiraju kandidati koji su registrovani na sajtu čije su biografije postavljene na sajtu. Pored internet posredovanja, sajt nudi bitne informacije o uslugama, merama i podršci koju Nacionalna služba pruža svojim korisnicima, aktuelnim projektima, kao i najnovije vesti. Nezaposlena se pruža mogućnost efikasnije pretrage oglašenih slobodnih radnih mesta.