Дoгађаjи

27.05.2024.

Представљање услуга и мера ђацима у Подунавском округу

У току протекле недеље у просторијама четири средње школе: ЕУШ Вук Караџић Велика Плана, Техничке школе Велика Плана, Економско-трговинске школе Смедерево и Техничке школе Смедеревo, за ђаке завршних година школовања одржане су презентација мера и услуга које пружа Национална служба за запошљавање. Услуге су презентовале Невена Банчов, начелница Одељења за посредовање и Александра Богић, начелница Одељења за програме запошљавања, образовање и обуке у смедеревској Филијали НСЗ.

На предлог НСЗ Филијале Смедерево и уз изврсну сарадњу и организацију са школама, ђацима завршних разреда су представљене све услуге и мере које имају могућности да користе по завршетку школовања. Акценат је био у представљању оних мера у које би могли одмах да буду укључени (стручна пракса, обуке за тржиште рада). Упућени су детаљно у начин пријаве на евидeнцију НСЗ и могућностима коришћења бесплатних услуга које ова институција обавља.

Ученици су били веома заинтересовани, активно су учествовали у размени информација и изношењу њихових ставова и идеја о својим намерама  након завршетка школовања. Обзиром да су презентације одлично прихваћене, овакав вид едукације и упућивања младих у њихове могућности, као и представљање НСЗ и послова које она обавља, наставиће се и наредних година.