Дoгађаjи

27.10.2022.

Преко сајмова у овој години посао добило 7.000 људи

Пожаревачка Филијала Националне службе за запошљавање је 26. октобра организовала сајам запошљавања у Центру за културу у Пожаревцу, на коме се представило 19 послодаваца са широком лепезом понуђених слободних послова. Незапослени су имали прилику да непосредно разговарају са послодавцима, предају им своје радне биографије и конкуришу за бројне радне позиције.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић је на отварању сајма истакао да је ове године одржано педесетак таквих манифестација на којима су послодавци укупно понудили преко десет хиљада радних места. 

- Резултат овогодишњих сајмова је запошљавање преко 7.000 људи. Сајмови запошљавања су једна значајна мера која пружа активнији сусрет незапослених лица са већим бројем послодаваца на једном месту. Последњих година повећана је тражња за незапосленим лицима и послодавци на овај начин имају прилику да изаберу оне који су заинтересовани да буду део њиховог колектива – поручио је директор НСЗ.

Заменик градоначелника Пожаревца Славиша Алексић је овом приликом рекао да је овакав вид активности добар начин да се упаре потребе послодаваца за адекватном радном снагом и тражиоцима запслења, без обзира да ли се ради о првом запосљењу или је у питању потрага за неком бољом пословном понудом и позицијом. 

Соња Мирић Младеновић, в.д. директора Филијале Пожаревац НСЗ, је изразила задовољство исказаним потребама послодаваца за радницима и понудом слободних радних места. 

- На сајму је у понуди око 400 слободних радних места, а ту је и послодавац који овом приликом тражи да запосли и до 100 радника. Због тога је Филијала Пожаревац позвала више од 700 незапослених лица. Сајам запошљавања је отвореног типа и на њему могу да учествују и лица која траже промену запослења или било која друга лица која желе да присуствују сајму, разговарају са послодавцима и оставе своју радну биографију. Поред предузетника са територије Пожаревца, Градске Општине Костолац и околних општина, ове године је на сајму присутан и један регионални послодавац који је такође исказао потребу за запошљавањем већег броја лица – објаснила је Мирић Младеновић.

Нека од понуђених радних места на сајму била су: оператер у производњи, аутомеханичар, аутоелектричар, кувар и пекар, вариоц, бравар и монтер, шивач и дизајнер, радник у производњи, административни радник, агент продаје, сервисер расхладне технике и аутоматике, возач, продавац, као и друга различита услужна и производна занимања.