Дoгађаjи

17.04.2024.

Прокупачким послодавцима представљен пројекат ИПА 2020

Актуелни јавни позиви по Пројекту ,,Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада'' ИПА 2020 представљали су повод за организовање инфо сесије са послодавцима, коју је Филијала Прокупље НСЗ организовала 16. априла у својим просторијама.

В.д. директора прокупачке Филијале НСЗ Ана Ђорђевић је изразила задовољство због великог интересовања за овај програм. Како је рекла, пројекат се спроводи у филијалама Прокупље, Пожаревац, Панчево и Јагодина, као вид финансијске подршке Европске уније мерама активне политике запошљавања у Србији. Она је подсетила да је 5. априла објављено 12 редовних јавних позива и конкурса НСЗ за 2024. годину, који су затим такође представљени послодавцима.

Јавне позиве и пакете мера планираних у оквиру њих, послодавцима је представио Жарко Стојановић, шеф Одсека за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке у прокупачкој Филијали НСЗ.

Послодавци су имали прилику да постављају питања и добију одговоре у вези са конкурисањем и реализацијом мера запошљавања. На презентацији су били присутни и представници Дирекције НСЗ - Сектора за пројекте и међународну сарадњу и Сектора за подршку запошљавања, који су такође одговарали на питања послодаваца.

Филијала Прокупље следећи сусрет са послодавцима планира за 23. април у у Скупштинској сали Општине Куршумлија, почев од 11 часова.