Дoгађаjи

17.02.2022.

Промоција Јавних позива у Вршцу

Вршачка филијала Националне службе за запошљавање и у овој години наставља успешну сарадњу са послодавцима, а у циљу промовисања мера активне политике запошљавања.

У локалној филијали НСЗ 10. фебруара је организован Форум са послодавцима са територије града Вршца, који су били заинтересовани за запошљавање нових радника. Њима су презентовани јавни позиви за младе, као што су стручна пракса и приправништво, као и програми за особе са инвалидитетом.

Привредници су том приликом упознати са категоријама теже запошљивих грађана за које се могу добити субвенције приликом запошљавања. Послодавци су информисани и о другим услугама које нуди Национална служба, као и о начинима на који их могу користити.

У плану вршачке филијале НСЗ је одржавање још оваквих форума, којима ће бити обухваћени и послодавце са територије Пландишта и Беле Цркве, а којима ће на директан начин бити предочене услуге и погодности које нуди НСЗ при запошљавању.

Из Филијале Вршац НСЗ поручују да им је циљ успостављање сарадње и са новим послодавцима и новооснованим фирмама које су тек започеле своје пословање.