Дoгађаjи

17.09.2015.

Прва права прилика

У Филијали Нови Пазар НСЗ свечано су уручени уговори корисницима програма стручне праксе, у који ће ове године бити укључено 168 младих са евиденције незапослених. Уговоре је уручио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, а свечаности су присуствовали Мехо Махмутовић, градоначелник Новог Пазара и Нихат Бишевац, директор новопазарске филијале за запошљавање.

Млади Новопазарци истичу своје одушевљење због учешћа у програму, јер се пред њима отварају нове могућности и перспективе за даље напредовање и заснивање радног односа.

„Ово је за мене прва права прилика да покажем своје знање и надоградим га уз стручно усавршавање код послодавца“, рекао је Енес Бејтовић, дипломирани правник.

За овај програм активне политике запошљавања издвојено је више од 16 милиона динара, а спроводиће се у наредних 6 до 12 месеци, у зависности од стручне спреме практиканата.

Приликом доделе уговора, Зоран Мартиновић, директор НСЗ, истакао је задовољство због чињенице да је НСЗ омогућила запошљавање великог броја младих са евиденције новопазарске филијале, с обзиром да је на овом подручју знатно више незапослених младих људи него у другим деловима Србије.