Вести

13.02.2013.

Први део обуке представника локалних савета за запошљавање

Prvi deo obuke predstavnika lokalnih saveta za zapošljavanje Analiza podataka tržišta rada održaće se, u četvrtak, 14. februara 2013. godine, sa početkom u 11 časova, u velikoj sali Skupštine opštine Bor, ul. Moše Pijade br.3.

Obuka se realizuje u okviru Tvining projekta «Priprema institucija tržišta rada Republike Srbije za Evropsku strategiju zapošljavanja» koji realizuje Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike u saradnji sa partnerima iz zemalja Evropske unije (Francuska, Švedska i Rumunija).

Obuka je namenjena predstavnicima lokalnih saveta za zapošljavanje i predstavlja podršku lokalnom razvoju u smislu kvalitetne analize podataka lokalnog tržišta rada i društveno-ekonomskog okruženja. Ova analiza omogućiće izradu, sprovođenje i praćenje realizaciju lokalnih akcionih planova zapošljavanja.

Obuci će pored predstavnika Lokalnog saveta za zapošljavanje opštine Bor prisustvovati i predstavnici LSZ iz još 7 opština: Zaječar, Majdanpek, Kladovo, Negotin, Boljevac, Sokobanja i Knjaževac. Predavači su eksperti u ovoj oblasti iz Evropske unije i Republike Srbije.