Дoгађаjи

26.12.2014.

Радно искуство и веће самопоуздање

У организацији Филијале Пријепоље реализован је јавни рад за особе са инвалидитетом „Одмор у покрету“, чији је извођач Еколошки покрет „Лим“ из Прибоја.

Приликом обиласка јавног рада директорка Филијале Пријепоље НСЗ Ана Пејовић истакла је задовољство поводом успешне реализације планираног пројекта, а ангажовани радници исказали су посебну захвалност што им је пружена могућност да кроз овакав вид радног ангажовања, сходно својим психофизичким могућностима, стекну одређено радно искуство и веће самопоуздање, одређену економску независност и боље сналажење на захтевном тржишту рада. На реализацији јавног рада је било ангажовано 5 особа са инвалидитетом, током два месеца.

У току су још четири јавна рада за особе са инвалидитетом: два у Прибоју, један у Новој Вароши и један у Пријепољу. На њима је ангажовано тринаест особа, а укупна вредност пројеката износи 2.372.529,24 динара.

У складу са уоченим потребама на тржишту рада у претходном периоду, у Пријепољу су организоване обуке за пекаре и месаре. Прву похађа 10, а другу 8 лица. У Сјеници се реализују три обуке, а у сваку је укључено по пет лица - за израђиваче пецива, шиваче и информатичка обука за особе са инвалидитетом, која је недавно успешно завршена.