Дoгађаjи

15.10.2015.

Рекордна понуда послова

Више од 70 послодаваца тражило 612 радника различитих профила

Седамнаести сајам запошљавања у организацији Града Новог Сада и Националне службе за запошљавање - Филијале Нови Сад, одржан је 8. октобра, у Западном холу новосадског „Спенса“. Послодаваца никад више: 71 фирма тражила је 612 нових радника различитих профила. Прилику да пронађу посао имали су: информатичари, дефектолози, предавачи италијанског и енглеског језика, менаџери, административни радници, саветници у осигурању, фитнес тренери, персонални асистенти, тесари, месари, кувари и пекари, фризери, кројачи, магационери, возачи, хигијеничари, помоћни радници у производњи, физички радници и многи други.

Хала „Спенса“ је била пуна заинтересованих грађана који су своје радне биографије предавали послодавцима. Онима који су дошли неспремни, био је доступан образац радне биографије, који је само требало попунити и предати. Најпосећенији су били штандови: Eipix Entertaiment, Студио „Модерна“, „Гомекс“ и „Делезе Србија“.

Град Нови Сад је већ низ година укључен у реализацију програма и мера активне политике запошљавања, кроз спровођење локалних акционих планова запошљавања. Ове године је са новосадском филијалом НСЗ закључен споразум о техничкој подршци и издвојено 123,3 милиона динара за организовање три сајма запошљавања и реализацију програма организовања јавних радова, додатног образовања и обука, програма приправника, субвенција за самозапошљавање и отварања нових радних места. До 20. октобра је актуелан и јавни позив за реализацију програма стручне праксе.