Дoгађаjи

26.11.2013.

Саjам професёналне ориjентациjе у Вршцу

U kongresnoj dvorani centra ''Milenijum'' u Vršcu, nedavno je održan Sajam profesionalne orijentacije, četvrti u organizaciji vršačke filijale NSZ, koji je posetilo oko 700 učenika osnovnih škola sa teritorije opština Vršac, Bela Crkva i Plandište.

Manifestacija je otvorena kratkim filmom koji su snimili zaposleni u Filijali Vršac, kako bi na jedan zabavan i prijemčiv način đacima približili Nacionalnu službu za zapošljavanje i pokazali kako im ona može pomoći u izboru zanimanja. Nakon otvaranja, redom su se smenjivale veoma interesantne i kreativne prezentacije srednjih škola, zajedničko delo učenika i nastavnika. Posetioci su mogli videli duh Dositeja Obradovića, malog robota Nikolu, hemičare koji izvode eksperimente i igraju salsu...

Pored srednjih škola iz Vršca, na sajmu su učestvovale i srednje škole iz Bele Crkve i Alibunara. Učenicima osmog razreda predstavilo se 9 srednjih škola iz ovih opština: Hemijsko-medicinska škola, Gimnazija ''Borislav Petrov Braca'', Poljoprivredna škola, Školski centar ''Nikola Tesla'', Srednja muzička škola ''Josif Marinković'', Specijalna škola za osnovno i srednje obrazovanje ''Jelena Varjaški'', sve iz Vršca, Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola, Tehnička škola ''Sava Munćan'' iz Bele Crkve i Ekonomsko-trgovinska škola ''Dositej Obradović'' iz Alibunara.

Učenici su imali priliku da na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje razgovaraju sa savetnikom za profesionalnu orijentaciju. Iskoristili su i mogućnost da provere svoja profesionalna interesovanja putem elektronske aplikacije, kako bi saznali koje zanimanje im najviše odgovara.