Дoгађаjи

07.12.2023.

Сајам запошљавања и стручних пракси - „Прва прилика“

Студентски парламент Државног Универзитета у Новом Пазару је 4. децембра 2023. године у периоду од 11 до 15 часова, организовао сајам запошљавања и стручних пракси, у холу Државног универзитета, а у оквиру пројекта Прва прилика. Покровитељ пројекта је Министарство туризма и омладине Републике Србије.

Учешће на овом сајму, узела је и новопазарска филијала НСЗ. На сајму је присуствовало преко 10 послодаваца, великих компанија из различитих привредних  области. Они су представили пословања својих фирми, и понудили су будућим практикантима све потенцијалне области деловања у којима они у наредном периоду могу стицати прва знања и вештине. Сајам је окупио више од 700 младих људи који су имали различита интересовања. 

На штанду НСЗ од стручних сарадника и саветника, млади су могли да чују које услуге нуди НСЗ, која су дефицитарна занимања и које су то области рада где се млади људи најчеће запошљавају. 

Ово је била идеална прилика да се размене искуства са реалног тржишта рада од стране наших послодаваца, али и потребе и захтеви младих људи, који желе да стварају своју будућу каријеру и напредују професионално.