Дoгађаjи

26.04.2013.

Саjам запошљавања у Новом Пазару

Filijala Novi Pazar Nacionalne službe za zapošljavanje uspešno je organizovala osmi po redu Sajam zapošljavanja, koji je privukao preko 1000, uglavnom mladih posetilaca, veoma zainteresovanih da dođu do novog posla. Posebno interesovanje je vladalo za uključivanje u javne radove, ali i za program „Stručna praksa“.

Sajam je okupio i 30 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem preko 200 novih radnika. Tražili su se radnici iz oblasti građevine, tekstila, obućarstva, mašinstva, proizvodnje hrane, kao i veliki broj lica sa završenim osnovnim obrazovanjem za potrebe izvođenja javnih radova. U ponudi radnih mesta najviše su se istakli AD “Ukras“, JKP “Gradska čistoća“, AD “Minel“ i „Zastava“ koji željno iščekuju nove i kvalitetne radnike.

„Poslodavci su prepoznali sajmove zapošljavanja kao mesto na kome mogu pronaći kvalitetne radnike. Nadam se da će i oni i nezaposleni kroz direktni kontakt naći zajednički interes i da će se zaposliti veliki broj ljudi“, rekao je na otvaranju sajma Nihat Hasanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara.

Prisutnima se obratio i dirktor Filijale Novi Pazar Nihat Biševac, koji je izrazio veliko zadovoljstvo činjnicom da su se na sajmu pojavili najuspešniji poslodavci, koji predstavljaju stožer privrede i potencijal razvoja grada i da u ovom trenutku Sajam prestavlja efikasnu meru za ekonomski napredak grada Novog Pazara.