Дoгађаjи

24.10.2012.

Саjам запошљавања у Новом Пазару

Filijala Novi Pazar je organizovala Sajam zapošljavanja na kome je učestovalo 26 poslodavaca, koji su ponudili preko 100 slobodnih radnih mesta.

Za nezaposlene je sajam od velikog značaja i mnogi očekuju od Sajma veliku šansu za pronalaženje posla. „Ovo je izvrsna prilika da upoznamo na jednom mestu veliki broj poslodavaca i direktno popričamo sa njima. Zadovoljn sam ovim načinom kontaktiranja sa poslodavcima i očekujem da me pozovu na finalni razgovor u vezi konkretne poslovne ponude,"kaže Ernad koji ima 28 godina i tri godine čeka posao na evidenciji nezaposlenih NSZ.

Poslodavci očekuju da će na ovaj način naći odgovarajuće radnike, a po njihovim rečima, kažu da su iznenađeni velikim odazivom i da je sajam organizovan u pravo vreme i na pravi način. Ponuda poslova bila je raznovrsna, tražili su se proizvođači tekstila, građevinski radnici, proizvođači lake konfekcije, pomoćni radnici, obućari, točioci goriva, diplomirani ekonomisti, diplomirani dizajneri tekstila...

Sajam je zvanično otvorio direktor Filijale NSZ Novi Pazar, Nihat Biševac koji je naglasio veliki značaj sajmova i da u vreme ove ekonomske krize NSZ svojim merama aktivne politike zapošljavanja pokušava da stvori normalnu radnu klimu i prosperitet u gradu.