Дoгађаjи

30.10.2012.

Саjам запошљавања у Рашки

Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Kraljevo tradicionalno je organizovala 6. put Sajam zapošljavanja u Raški uoči početka zimske turističke sezone na Kopaoniku.

Na Sajmu je uzelo učešća 12 poslodavaca koji su ponudili oko 100 radnih mesta. Prema očekivanjima, najveći broj radnih mesta je iz ugostiteljske i turističke struke, s obzirom na blizinu hotela na Kopaoniku. Učestvovali su MK Mountain Resorts, hoteli Zoned, Kraljevi čardaci i Srebrna lisica. Takođe je bilo i firmi koje su imale potražnju za radnicima prehrambene i mašinske struke, poput Finagra i Primat opreme. Ono što je izdvojilo ovaj Sajam u odnosu na druge je pojava javnih preduzeća iz opštine Raška, koja su takođe istakla svoju potrebu za radnom snagom. Uz tradicionalnog učesnika Sajma Skijališta Srbije, tu su bili i Turističko sportska organizacija, Javno komunalno preduzeće, Direkcija za urbanizam i izgradnju i predškolska ustanova Veselo detinjstvo.

U okviru Sajma u Sali opštine Raška održan je okrugli sto na kome je poslodavcima iz Raške detaljno predstavljena primena Zakona o zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom. O Zakonu je govorila Vanja Zlatković, rukovodilac Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje OSI, a rezultate Filijale Kraljevo u ovoj oblasti prezentovala je Gabrijela Simić, savetnik za nezaposlene OSI u Filijali Kraljevo.