Дoгађаjи

24.05.2013.

Саjам запошљавања у Великоj Плани

Sredinom maja u Centru za kulturu u Velikoj Plani, u prisustvu lokalnih medija, održan je zajednički sajam zapošljavanja za opštine Smederevska Palanka i Velika Plana.

Svoje štandove na sajmu imalo je ukupno 19, uglavnom lokalnih poslodavaca koji su oglasili 190 slobodnih radnih mesta. Najviše poslova ponudili su JKP M. Mitrović iz Velike Plane (36), PD DIS iz Krnjeva (18) i ZZ iz Azanje (31), pa je razumljivo da su oni izazvali i najveće interesovanje nezaposlenih. Prisutni su bili i Goša montaža kao i obe opštinske Uprave.

Pored nekvalifikovanih radnika, traženi su i bravari, limari, mesari, prodavci i konfekcionari, a priliku su dobili i poljoprivredni, mašinski i građevinski tehničari kao i medicinske sestre i fizioterapeuti. Šansu za posao imali su i građevinski i elektroinženjeri, a takođe pravnici i ekonomisti.

Priliku za direktan kontakt sa poslodavcima iskoristilo je više od 600 nezaposlenih lica.

Sajam je otvorio zamenik predsednika opštine Velika Plana, a skupu se obratila i direktorka Filijale Smederevo. Po okončanju sajma, predstavnici Filijale Smederevo, službe S. Palanka i ispostave u V. Plani, sastali su se sa poslodavcima i predstavnicima lokalne samouprave i upoznali ih sa aktuelnim programima kao i sveukupnim aktivnostima NSZ, usmerenim na unapređenje zapošljavanja, sa posebnim naglaskom na situaciju na lokalu. Lokalni mediji primereno su propratili celu manifestaciju.