Дoгађаjи

28.05.2024.

Сајам запошљавања у Владичином Хану

Први овогодишњи Сајам запошљавања, у организацији врањске филијале Националне службе за запошљавање, одржан је 24. маја 2024. године, у тренинг центру „CONNECTION” у Владичином Хану. Овај догађај је окупио 26 најуспешнијих послодаваца, претежно из Владичиног Хана и Сурдулице, који су исказали потребу за 150 радника.

Сајам је званично отворио Владимир Костић, заменик председника Општине Владичин Хан, који је исказао велику захвалност представницима НСЗ за дугогодишњу позитивну сарадњу и стручну подршку у области запошљавања. Горан Живковић, в.д. директора Филијале Врање НСЗ, овом приликом је указао на велики допринос Општине Владичин Хан кроз досадашње успешно учешће на реализацији активних мера запошљавања.

Незапослени су на сајму били у прилици да успоставе непосредан контакт са послодавцима, кроз представљање и предају радних биографија. Поред тога, на штанду НСЗ, незапослени, али и послодавци, могли су да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања. Такође, незапослени су добили и помоћ у писању своје радне биографије.

На овом сајму, послодавци су исказали највећу потребу за запошљавањем радника следећих профила занимања: оператер - радник за производњу делова за аутомобиле, продавац, аутомеханичар, механичар за расхладне уређаје, механичар за штеловање мотора, возач камиона, кувар, конобар, столар, књиговоођа, и то у областима аутоиндустрије, трговине, машинства и обраде метала, саобраћаја, угоститељства, дрвне производње, књиговодства. Осим претходно наведених, на листи потребних кандидата су се нашли и следећи профили занимања: економиста, техничар друмског саобраћаја, административни службеник, продавац у киоску, мењач новца, зидар, тесар, помоћни радник у кухињи. Присутни послодавци су истакли да су им сајмови запошљавања веома важни, јер имају прилику да између великог броја кандидата препознају баш оне, који су одговарајући за конкретна радна места.

Први овогодишњи Сајам запошљавања у Владичином Хану, као директан сусрет понуде и потражње, посетило је више од 500 незапослених, па се очекује да ће и процеси запошљавања протећи успешно, као што је то био случај и након ранијих сајмова.