Дoгађаjи

22.07.2014.

Самозапошљавање у Алексинцу

У просторијама Општине Алексинац данас су свечано додељени уговори незапослениma који су остварила право на субвенцију за самозапошљавање, а коју ће користити за покретање свог приватног бизниса.

Средства су обезбеђена из буџета Општине Алексинац, у укупном износу од 2.000.000,00 динара. Од 34 поднета захтева, субвенцију за самозапошљавање у висини 120.000,00 динара добило је 16 лица са евиденције незапослених НСЗ.

„Верујем да ће вам ова средства која је општина издвојила помоћи у покретању и успешном вођењу бизниса за који сте се определили. Мени је једино жао што нисмо имали још више новца на располагању за ове намене, у сваком случају желим вам срећу и пословни успех“ изјавио је председник општине Алексинац Ненад Станковић.

Ову активну меру политике запошљавања Општина Алексинац је реализовала у сарадњи са Филијалом Ниш Националне службе за запошљавање, која је пружила логистичку и техничку подршку у спровођењу ове мере.

„Општина Алексинац је добро препознала потребе својих незапослених суграђана и на прави начин усмерила средства која је имала на располагању. Проблем незапослености је велики тако да је овај допринос општине Алексинац од изузетног значаја. Вама који данас покрећете сопсрвени посао желим срећу и успех и управо од вашег успеха зависи у којој мери ће се наставити са оваквим активностима“ изјавио је директор Филијале Ниш Бобан Матић.

Међу ново основаним предузећима су фризерски салон, радња за обављање фасадерско - молерских послова, књиговодствена агенција и друге.

„Дуго сам радила као фризер и сматрам да сам стекла довољно искуства да отворим сопствени салон. Ова средства ће ми добро доћи за набавку потребног инвентара и заиста се надам да ћу се снаћи у улози приватника“ казала је овом приликом Јелена Милић чији фризерски салон „Јelena H&P“ ускоро почиње са радом.