Дoгађаjи

12.07.2023.

Самозапошљавање у Пријепољу и Прибоју

У пријепољској Филијали и прибојској Испостави Националне службе за запошљавање 10. јула су додељени уговори овогодишњим корисницима субвенције за самозапошљавање. Уговоре са НСЗ је потписало 20 незапослених из Прибоја и 21 незапослен из Пријепоља, међу којима и једна особа са инвалидитетом (ОСИ).

Државне субвенције ће будућим предузетницима помоћи да покрену сопствени посао, како наводе, углавном у области производних и услужних делатности, попут производње галантерије, конфекције, дрвно - прерађивачке делатности, различитих занатских делатности и домаће радиности, производње кућне хемије, адвокатских и књиговодствених услуга...
 
Корисницима програма самозапошљавања уговоре је уручила директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић, која је том приликом поручила новим предузетницима да уз помоћ државних мера и програма истрају у започетим пословима и наставе са радом и након истека обавеза које су на себе преузели потписивањем уговора.

Она је навела да је, на основу анализе резултата програма самозапошљавања из претходне године, чак 80 процената новооснованих делатности наставило са радом након шест месеци од истека уговорне обавезе. Пожелевши им успех у будућем раду, Хајдаревићева је изразила наду да ће се слични резултати поновити и у овој години.