Дoгађаjи

28.03.2013.

Сарадња Нацёналне службе и Сремске привредне коморе

Filijala NSZ Sremska Mitrovica intezivno sarađuje sa Sremskom privrednom komorom - Sremska Mitrovica u cilju rešavanja problema nezaposlenosti u Sremskom okrugu.

U martu su održane tri zajedničke sednice Odbora udruženja za hemjsku i metaloprerađivačku industriju, Odbora udruženja ostalih proizvodnih i uslužnih delatnosti, Odbora za privredni sistem i ekonomsku politiku, Odbora za trgovini, ugostiteljstvo, turizam i saobraćaj i Saveta za žensko preduzetništvo. Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje aktivno su učestvovali na svim sednicama Odbora Sremske privredne komore.

Savetnik za pravnu pomoć u Nacionalnoj službi i predsednica Odbora za privredni sistem i ekonomsku politiku, Radmila Jadranski prezentovala je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za otvaranje novih radnih mesta u AP Vojvodina u 2013. godini koje je objavio Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Najuspešnijim preduzetnicima Srema prezentovan je i inovirani sajt Nacionalne službe. Poslodavci su upoznati sa načinom prijave u bazu poslodavaca na sajtu Službe i svim mogućnostima za korišćenje usluga NSZ koje su besplatne.