Дoгађаjи

16.04.2013.

Сарадња НСЗ, СИЕПА- е и Регёналне привредне коморе Заjечар

U organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar, u Knjaževcu, su 12. aprila, u maloj Sali Doma kulture, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA ) i Nacionalna služba za zapošljavanje održale sastanak sa privrednicima.

Radi upoznavanja što šireg kruga privrednika Timočke krajine sa mogućnošću da koriste finansijsku i logističku pomoć SIEPA – e , sa jedne strane i sa druge strane upoznaju se sa javnim pozivima i konkursima za aktivne mere zapošljavanja u 2013. godini, predstavnici SIEPE i NSZ organizovali su prezentaciju svojih programa.

„Činilo nam se da je ovo jedan dobar primer, jedna dobra ideja da se danas ovde okupimo i pokušamo da privrednicima približimo programe i konkurse, kako bi još bolje i uspešnije poslovali“, rekao je ovom prilikom Saša Petrović, zamenik predsednika opštine Knjaževac. On je pozdravio prisutne poslodavce, predstavnike SIEPA – e , Milicu Tomić i Aleksandra Radulovića kao i predstavnike NSZ i direktora Filijale Zaječar, Dragana Golubovića. Prisutne je pozdravio i predsednik Regionalne privredne komore Zaječar, Dejan Tošić.

Prisutni poslodavci imali su priliku da se na ovom skupu upoznaju sa programima aktivnih mera zapošljavanja u 2013. godini, kao i sa „Programom podsticanja konkurentnosti i internacionalizacije srpske privrede“, „Programom finansijske podrške za investitore u Srbiji“.

Poslodavci su nakon prezentacije i izlaganja postavljali pitanja vezana za same programe i konkurse. Zaključeno je da je potrebno organizovati ovakve događaje i u drugim gradovima, kako bi se poslodavci upoznali sa pomoću koja im je na raspolaganju i kako bi uz pomoć konkursa, programa i poziva raznih institucija poslodavci još bolje poslovali, a nezaposlena lica mogla da dođu do posla.