Дoгађаjи

10.12.2013.

Сарадња са Удружењем занатлиjа

U Filijali Pančevo NSZ održan je sastanak u cilju definisanja potreba privrednika za određenim znanjima i veštinama, kako bi se što bolje odgovorilo na njihove zahteve.

Sastanku su, pored direktora filijale i saradnika u posredovanju, prisustvovali predsednik RPK Pančevo Dragan Bosilj i predsednik Udruženja zanatlija Luka Vujović. Oni su istakli probleme svojih članova - privrednika, koji se tiču nedostatka praktičnih znanja, poznavanja osnovnih računarskih programa, zastarelih tehnoloških znanja, nepovoljnog privrednog ambijenta, visokih nameta i poreza. Razgovaralo se o ogromnim problemima koji ih opterećuju na lokalu, ali i o potrebi da se pokrenu aktivnosti koje će podstaći zapošljavanje. Direktor Filijale Pančevo je predložio mogućnost preventivnog delovanja, u smislu pružanja finansijske podrške pri korišćenju programa obuke za poznatog poslodavca i sticanja potrebnih novih znanja i veština za određena zanimanja. Jedan od predloga je da se i predstavnici obrazovanja i lokalnih vlasti uključe u rešavanje ovog kompleksnog problema.

Dogovoreno je da se uputi pozivno pismo članovima oba udruženja - preduzetnicima, u kome bi se opisala namera i benefit budućih aktivnosti, nakon čega bi, na osnovu njihovog interesovanja, bio oranizovan okrugli sto sa predlozima interesantnim za povećanje zapošljavanja.